هر گیاه شناس که کمی در مورد شیمی توت سیاه خشک می داند به شما خواهد گفت که بیشتر آنها (به ویژه از نظر رنگ و طعم ترش غنی) حاوی ذخایر غنی آنتوسیانین هستند.
این مواد یک رنگدانه طبیعی محلول در آب هستند که از بدن انسان در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند.
به لطف آنتوسیانین ها، زغال اخته، شاه توت، زغال اخته، آکای و بسیاری دیگر از انواع توت سیاه خشک از مفیدترین توت سیاه خشک برای انسان محسوب می شوند.
اما تعداد کمی از مردم می دانند که آرونیا حدود پنج برابر بیشتر از سایر انواع توت سیاه خشکی سیاه (زغال اخته، انگور فرنگی سیاه، سنجد و غیره) آنتوسیانین دارد.
به خصوص که ظرفیت آنتی اکسیدانی این میوه کوچک وحشی چندین برابر بیشتر از انار، توت فرنگی، گیلاس و حتی گوجی بری است.
هیچ میوه ای که در آب و هوای معتدل رشد می کند بیشتر از این توت حاوی آنتی اکسیدان و فلاونوئید نیست.
اما در این لیست از فضیلت های توت سیاه خشک ، دانشمندان در ترکیب آن مواد مفیدی مانند مالویدین آبی ، اسید کافئیک ، دلفینین ، اپی کاتچین و بسیاری از ترکیبات دیگر پیدا کرده اند.
به عبارت ساده، توت سیاه خشک به دلیل وجودشان دارای خواص ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد سرطانی هستند.
دلیل دیگر به نفع توت سیاه خشک ترکیب غنی از ویتامین است. برخی از مردم این توت را یک مولتی ویتامین طبیعی می نامند. حاوی اسید اسکوربیک، ویتامین های B، E، K. منبع خوبی از آهن، مس، منگنز، بور، سلنیوم، فلوئور، پتاسیم، مولیبدن و ید است.
در بین ویتامین ها، بالاترین سطوح عبارتند از: کولین؛ بتاکاروتن ؛ ویتامین A؛ ویتامین سی.
بقیه گروه ویتامین به نسبت مساوی ارائه می شود. وجود تمام ویتامین ها باعث می شود توت یکی از آنهایی باشد که به عنوان مولتی ویتامین طبقه بندی می شوند.